gov.ua Державні сайти України
Пошук

Суд прийняв рішення на користь Управління Держпраці

01 липня 2019

Через численні порушеннями вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, виявлені під час планової перевірки ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс» та не виконання у встановлені терміни раніше виданих приписів за результатами планового заходу державного нагляду (контролю), Головне управління Держпраці у Харківській області звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з відповідним позовом про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю)  до суб’єкта господарювання, шляхом заборони виконання робіт, заборони експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду адміністративний позов Головного управління Держпраці у Харківській області до ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс» задовольнили.

Відтак, ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс» заборонено експлуатацію 32 одиниць машин, механізмів, з них: вантажопідіймальних кранів – 9 одиниць, водозабірних свердловин – 2 одиниці, посудин, що працюють під тиском – 2 одиниці, парогенераторів – 2 одиниці, електровізків самохідних з залізничною платформою – 2 одиниці, гідравлічних пресів для випробування навантаженням – 2 одиниці, КТП 110/10 кВ КТП(2х25000), КТП 10/0,4 кВ – 3 одиниці, підйомника щоглового вантажопасажирського – 2 одиниці, ліфтів, кранових колій вантажопідіймального крана, конвейеру інертних матеріалів, бетононасосу, насосів та напірних трубопроводів (лівого та правого) в машинному відділенні КНС, під’їзних колій АТ «КДБК»

Також заборонено виконання 8 робіт, в тому числі виконання будівельно-монтажних робіт на будівельному майданчику по вул. Родніковій 11 в м. Харкові, виконання будівельно-монтажних робіт на будівництві житлового будинку № 3 по вул. Дагаєва, виконання будівельно-монтажних робіт на будівництві житлового будинку мікрорайону «Мобіль», квартал №2 (16-поверхівка), виконання вантажно-розвантажувальних робіт на складі готової продукції, вантажно-розвантажувальних робіт в арматурному цеху, виконання робіт в колодязях, камерах, замкнутому просторі.

Зазначеним рішенням суду відсторонено від виконання робіт понад 60 працівників, що не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці та промислової безпеки.