gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці ГУ Держпраці у Херсонській області провели черговий семінар з тимчасово безробітними громадянами

27 червня 2019

З метою інформування населення про переваги офіційного працевлаштування та застереження від використання незадекларованої праці, у приміщенні Херсонського міського центру зайнятості, відбувся семінар для громадян, які перебувають на обліку в службі зайнятості як безробітні.

Головні державні інспектори праці надали присутнім роз’яснення щодо порядку укладання трудового договору, його суттєвих відмінностей від договору цивільно-правового характеру та про встановлення випробувального строку при прийнятті на роботу.

Так, фахівці повідомили, що відповідно до ст. 26 Кодексу законів про працю України під час укладання трудового договору може бути встановлено обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається.

Упродовж випробувального терміну працівник виконує доручену йому відповідно до умов трудового договору роботу, дотримається правил внутрішнього трудового розпорядку, а власник або уповноважений ним орган повинен оплатити таку роботу, а також забезпечити працівникові всі належні умови праці.

Якщо випробувальний термін було встановлено власником або уповноваженим ним органом без погодження з працівником, то такі дії будуть вважатися незаконними і можуть кваліфікуватися як порушення трудового законодавства.

Під час спілкування надійшло чимало запитань від присутніх, на які вони отримали кваліфіковані роз’яснення.