gov.ua Державні сайти України
Пошук

Проведення семінару «Легалізація зайнятості – крок назустріч Вашим працівникам. Зміни у трудовому законодавстві. Робота за цивільно – правовим договором. Посередництво в працевлаштуванні»

27 червня 2019

Відділом з питань застрахованих осіб Головного управління Держпраці у Харківській області в рамках соціального партнерства у Харківському міському центрі зайнятості проведено семінар для роботодавців на тему «Легалізація зайнятості – крок назустріч Вашим працівникам. Зміни у трудовому законодавстві. Робота за цивільно –  правовим договором. Посередництво в працевлаштуванні».

В ході проведення семінару особливу увагу зосереджено на необхідності легалізації трудових відносин, недопущення працівників до виконання роботи без належного її оформлення, недопущення фактів підміни фактично існуючих трудових відносин роботодавців з найманими працівниками договорами цивільно – правового характеру, наголошено на відповідальності та наслідках використання незадекларованої праці як для працівників так і для роботодавців.

Роботодавцям, які за видами економічної діяльності надають послуги з посередництва у працевлаштуванні та здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців, повідомлено про обов’язковість подання звітності  форми №1-ПА про кількість працевлаштованих громадян, та відповідальність за неподання, або порушення порядку її подання відповідно до ч.3 ст. 53 Закону України «Відповідальність за порушення законодавства про зайнятість населення».

На семінарі також розглянуто питання щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, проведення медичних оглядів працівників та інших вимог законодавства з питань гігієни праці.

Представникам роботодавців, приватним підприємцям надані вичерпні відповіді на поставлені питання та практичні поради з питань додержання законодавства про працю.