gov.ua Державні сайти України
Пошук

Держпраці сприяє підготовці до безпечного ведення зернозбиральних робіт

26 червня 2019

Заступник начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Сумській області АНАТОЛІЙ ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ проінформував керівників тростянецьких сільськогосподарських підприємств щодо порядку підготовки до безпечного ведення зернозбиральних робіт.

Напередодні збирання зернових суб’єкти господарювання мають забезпечити  проходження працівниками медичних оглядів, проведення їм інструктажів, навчання та перевірку знань з охорони праці, наголосив фахівець Держпраці у ході семінару-наради на базі Тростянецької районної державної адміністрації.

Також підприємства повинні подбати про підготовку зернозбиральних комбайнів та іншої техніки, що використовується для проведення робіт. А саме, має бути проведений відповідний обов’язковий їх технічний огляд та реєстрація.

Роботодавцям потрібно ознайомити під особистий підпис всіх водіїв та механізаторів із безпечними маршрутами руху транспортних засобів на території господарства, обладнати місця відпочинку та куріння працівників, майданчики для зберігання техніки.

Не менш важливим та необхідним є забезпечення працівників, які будуть зайняті на жнивах спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту.

Із метою уникнення травмування працівників на виробництві Управлінням Держпраці у Сумській області систематично проводяться превентивні заходи задля роз’яснення суб’єктам господарювання різних сфер діяльності вимог з охорони праці. На ряду з цим, фахівці Управління наголошують на необхідності та обов’язковості їх дотримання, адже ціною недбалості може стати людське життя.