gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Полтаві співпрацюють з експертами регіону

24 червня 2019

Управління Держпраці у Полтавській області ініціювало проведення робочої зустрічі із керівниками та представниками експертних організацій. Спеціалістів запросили аби навчити працювати у відповідності із діючими законодавчими документами, звернути увагу на найпоширеніші причини відмов у виданні дозвільних документів та надати роз’яснення щодо нових законодавчих документів, які вступають в дію з 1 липня.

На зустріч із фахівцями Управління приїхали експерти не лише з нашого регіону,  а й представники сусідніх регіонів, які співпрацюють зі суб’єктами господарювання у Полтавській області. Всіх цікавило спільне вирішення проблемних питань, котрі виникають під час розгляду документів, поданих на одержання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Адже саме за підсумком проведених експертами заходів, Управлінням приймається рішення щодо надання дозвільних документів і від того, наскільки якісно проведено обстеження і виписані документи залежить об’єктивність прийнятого рішення.

Начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Ірина Зоріна роз’яснила  присутнім позицію Управління Держпраці у Полтавській області щодо процесу видачі дозвільних документів з огляду на зміни, які відбулися у Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 26.10.2011 № 1107.

Проблемні питання, які виникають при розгляді пакету документів необхідних для одержання дозволу, озвучила головний державний інспектор відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Тетяна Лебедин. Фахівець зазначила, що на 672 дозволи, видані минулого року Управлінням Держпраці у Полтавській області, приходиться 43 відмови і навела типові приклади основних причин відмов та роз’яснила алгоритм дій задля їх уникнення.

Заступник начальника відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Оксана Дудка озвучила вимоги до висновків експертизи в частині відповідності або невідповідності стану охорони праці та безпеки промислового виробництва. Порушила питання подання недостовірної інформації, неподання роботодавцем необхідних документів та (або) їх оформлення з порушення встановлених вимог, що є підставою для відмови у видачі дозволу та вимоги до експертних організацій, форм висновків експертиз, на підставі яких приймаються рішення щодо видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки відповідно до вимог наказів міністерства соціальної політики України від 12.04.2018 № 507 та від 07.11.2018 № 1654.

На завершення зібрання учасники робочої зустрічі отримали кваліфіковані відповіді фахівців, щодо найпоширеніших спірних питань та обговорили подальшу плідну співпрацю.