gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Харкові на семінарі обговорено «Порядок розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві»

21 червня 2019

За сприяння Міжнародної академії управління персоналом під головуванням Головного управління Держпраці у Харківській області було проведено семінар-навчання на тему «Порядок розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві» (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337, який вводиться в дію з 1 липня 2019 року. Відповідно, від цієї дати втратить чинність, зокрема, Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 р. № 1232.

В семінарі взяли участь підприємства міста Харкова та Харківської області, різних видів діяльності та галузей виробництва, загальною кількістю понад 100 осіб.

На заході були висвітлені зміни до Порядку, доведена інформація та аналіз нещасних випадків на виробництві Харківської області, проведений практикум з розслідування нещасного випадку з заповненням відповідних документів, було проведено практичні заняття, надані відповіді на запитання присутніх.

В рамках зазначеного семінару було розглянуто та обговорено превентивні дії щодо запобігання нещасним випадкам та травматизму, які використовуються на міжнародному рівні (Рrevention Culture), розглянуто перспективну європейську концепцію «нульового травматизму» (Vision Zero), застосування «семи золотих правил» (7 Golden Rules).

Головною метою таких заходів є запобігання та зменшення травматизму, належне кваліфіковане оформлення матеріалів розслідування нещасних випадків, якщо вони трапились.