gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині обговорили концепцію нового Митного кодексу України

21 червня 2019

Начальник Управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Марунько та його заступник Алла Горбатюк взяли участь у зустрічі-обговоренні концепції нового Митного кодексу України та Доктрини економічної безпеки України, яка відбулась за ініціативи ВГО «Асоціація платників податків України» з представниками органів виконавчої влади та українського бізнесу.

В обговоренні взяв участь перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

Розпочав зібрання президент ВГО «Асоціація платників податків України» Грігол Катамадзе, який розкрив питання проблематики податкової системи України та охарактеризував структуру і завдання Податкового кодексу розвитку.

«Відсутність комплексної реформи Державної фіскальної служби та митниці, наявність численних схем по ухиленню від сплати податків за допомогою офшорних інструментів та невідповідність структури податків національним особливостям та цілям економічного розвитку є суттєвою перешкодою для розвитку бізнесу в України та її економіки в цілому», – зазначив Грігол Катамадзе.

Крім того, у ході засідання учасниками обговорено Доктрину економічної безпеки України, адже протягом останніх років перед країною постають внутрішні та зовнішні виклики, які загрожують національним економічним інтересам. Фахівці стверджують, що Доктрина визначає національні інтереси держави в економічній сфері, загрози їх реалізації, напрями і пріоритети державної політики в економічній сфері.

Виступаючи в обговоренні, Володимир Марунько відзначив важливу роль Держпраці у забезпеченні реалізації державної політики з питань контролю за додержанням законодавства про працю юридичними та фізичними особами, які використовують найману працю, а також забезпечення захисту соціально-економічних та трудових прав громадян, відстоювання інтересів держави.

У підсумку засідання членами Асоціації підтримано пропозиції щодо ініціювання впровадження відкритості ДФС України шляхом оприлюднення зведеної інформації щодо діяльності служби та платників податків, а також впровадження нових удосконалених підходів до адміністрування, що сприятиме процесу деофшоризації.