gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: хто дотримується законодавства – не матиме проблем із отриманням ліцензії на зберігання пального

20 червня 2019

Аграріїв Рівненщини ознайомили з порядком отримання ліцензії на право зберігання пального. Цільовий захід відбувся в Рівненській облдержадміністрації. У нараді взяли участь керівники сільгосппідприємств та фермерських господарств, які мають об’єкти для зберігання пального, керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій з агропромислового розвитку, представники наглядових органів. Від Управління Держпраці у Рівненській області участь у заході взяла начальник відділу нагляду на ОПН та ГН Наталія Токарець.

Розпочинаючи нараду, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко наголосив на законодавчо-нормативних змінах, що стосуються роботи підприємств АПК. Так, з 1 липня 2019 року набуває чинності Закон України №2628-VIII від 23.11.2018 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», яким передбачено отримання ліцензії на право зберігання пального суб’єктами господарювання всіх форм власності, зокрема, аграріями.

Наталія Токарець роз’яснила алгоритм видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Зокрема,  такий дозвіл отримують суб’єкти господарювання один раз на 5 років.

Також фахівець розповіла про проведення ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки.

«Заправка, місце зберігання пального – це об’єкт підвищеного ризику. Його безпечна робота вимагає постійного реагування на нормативні зміни, – наголосила Наталія Токарець, – Більше того, дозволи передбачені законодавством ще з 2001 року. Тому той, хто дотримується законодавства і системно впорядковує базову документацію, не буде мати проблем із отриманням ліцензії. А тим суб’єктам господарювання, які нехтували вимогами і не думали про безпеку працівників, доведеться нести відповідальність.