gov.ua Державні сайти України
Пошук

На шахті ім. Г.Г. Капустіна проведено учбову тривогу за участі інспекторів ГУ Держпраці у Луганській області

20 червня 2019

Під керівництвом фахівців технічної дирекції ПАТ «Лисичанськвугілля» спільно з інспекторським складом відділу державного нагляду у вугільній галузі Управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Луганській області на ВП «Шахта ім. Г.Г. Капустіна» була проведена учбова тривога з ліквідації можливої екзогенної пожежі у 7 східному конвеєрному штреку пл. k8н гор. 529м.. Згідно з планом ліквідації аварії передбачено виклик підрозділів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби.

         Основною метою проведення учбової тривоги було:

  • перевірка підготовленості шахти, інженерно-технічних працівників, членів допоміжної гірничорятувальної команди і працівників до спасіння людей захоплених аварією, та ліквідації її наслідків;
  • перевірка якості розробки заходів плану ліквідації аварій та його відповідності фактичному положенню в шахті;
  • перевірка оперативно-технічної готовності підрозділів 2 воєнізованого гірничорятувального загону, який обслуговує ВП «Шахта ім. Г.Г. Капустіна».

У ході проведення учбової тривоги інженерно-технічні працівники і члени допоміжної гірничорятувальної команди шахти показали належний рівень підготовки до порятунку людей, захоплених аварією та ліквідації її наслідків. Підрозділи 2-го воєнізованого гірничорятувального загону проявили оперативність та злагодженість у ході порятунку людей і ліквідації можливої аварії.