gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу на підприємствах

20 червня 2019

Для керівників та працівників ПрАТ «Хорольський механічний завод» фахівці Управління Держпраці у Полтавській області провели семінар-нараду «Додержання комплексних заходів безпеки, як необхідність для збереження життя та здоров’я».

На підприємстві з виробництва машин та устаткування для обробки зерна і комбікормів особливу увагу спеціалісти Полтавського Управління приділили питанню організації обробки металевих конструкцій, а ще – проведенню превентивних заходів з охорони праці з метою досягнення встановлених нормативів безпеки, підвищення існуючого рівня охорони праці і запобігання випадкам виробничого травматизму та професійних захворювань.

Спікери заходу наголосили на тому, що хоч сформована на підприємстві  система управління охороною праці повинна забезпечувати ефективну реалізацію прав працівників на безпечні та здорові умови роботи, але ж дотримання правил безпеки залежить і від того, наскільки кожен працівник знає і виконує ці правила під час роботи. Нагадали про те, що навчання й інструктаж працівників є складовою частиною системи управління охороною праці і проводиться з усіма працівниками в процесі їхньої трудової діяльності, а контроль і відповідальність за організацію навчання і проведення превентивних заходів покладено на керівників підприємства.

Учасники семінару-наради обговорили актуальні питання зі сфері охорони праці, що виникають у їхній повсякденній роботі. Прийняли спільне рішення посилити контроль за додержанням вимог законодавства з охорони праці.