gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівецька область: подолання незадекларованої зайнятості в регіоні – пріоритетний напрям роботи Управління Держпраці

20 червня 2019

Заступник начальника Управління Держпраці Галина Кушнір взяла участь у прес-конференції для місцевих та регіональних журналістів, яка відбулася у залі Чернівецької обласної державної адміністрації.

Тема прес-конференції – «Результати діяльності державних відомств, яка спрямована на подолання незадекларованої зайнятості в області».

Галина Кушнір розповіла про результати роботи Управління Держпраці. Заступник керівника акцентувала на тому, що за п’ять місяців 2019 року фахівцями відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  проведено 187 інспекційних відвідувань; виявлено 172 працівників, допущених до роботи без належного працевлаштування.

За результатами інспекційних відвідувань та інформаційно-роз’яснювальної  роботи з початку року між роботодавцями та найманими працівниками укладено 1451 трудову угоду.

Галина Кушнір також наголосила на тому, що на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України за №649-Р «Про заходи спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості  населення», Управлінням Держпраці спільно з територіальними органами ДФС та Пенсійного фонду України, іншими органами виконавчої влади, місцевого самоврядування проводяться комплекс заходів.

З початку року проведено 236 таких заходів, виявлено 291 не задекларованого працівника, легалізовано працю 432 працівників

«На підставі даних інспекційної діяльності територіального органу Державної служби України з питань праці та кількості отриманих звернень про незадекларовану працю відслідковується, що найбільша кількість випадків неоформлених трудових відносин у будівництві, торгівлі, сільському господарстві, а також готельному та ресторанному бізнесах», – підкреслила заступник керівника відомства.

Посадовець також повідомила, що головними державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість так інших нормативно-правових актів та інспекторами праці органів місцевого самоврядування, з усього числа виявлених неоформлених трудових відносин, понад 40% – у будівельній галузі, 20% –  у торгівлі, понад 8% – у готельному бізнесі.

Участь у прес-конференції взяли представники Головного управління  Державної фіскальної служби  та Головного управління Пенсійного фонду  України у Чернівецькій області Наталія Чернівчан та Майя Філіпець, а також директор департаменту соціального захисту Чернівецької ОДА Віталій Савкін.