gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: керівники та викладачі кафедр охорони праці і безпеки життєдіяльності підтвердили свої знання з охорони праці

19 червня 2019

На базі Регіонального навчально-методичного центру державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» відбулося навчання з питань охорони праці керівників та викладачів кафедр охорони праці та безпеки життєдіяльності Хмельницького національного університету, Вінницького національного технічного університету, Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка, Бережанського агротехнічного коледжу, Бережанського агротехнічного інституту, Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Комісія з перевірки знань з питань охорони праці, до складу якої увійшли представники Держпраці, Управління Держпраці у Хмельницькій області, ДП «Подільський ЕТЦ», Хмельницького національного університету  перевірила знання з охорони праці керівників та викладачів кафедр охорони праці та безпеки життєдіяльності.

40 годинний курс навчання, організований Головним навчально-методичним центром Держпраці,  вмістив навчальний матеріал у 12 модулях. Зокрема, модулі стосувалися законодавства з охорони праці, міжнародного та європейського законодавства, трудового законодавства, гігієни праці та атестації робочих місць, загальнообов’язкового державного соціального страхування, системи управління охороною праці на основі ризикоорієнтованого підходу, розслідування нещасних випадків на виробництві, ринкового нагляду та технічного регулювання, системи професійної психофізіологічної експертизи, електробезпеки, пожежної безпеки, профілактики та ліквідації наслідків аварії. Окремим модулем розглянуто методологію викладання навчальних дисциплін з охорони праці та надано практичні рекомендації щодо впровадження інноваційних методів викладання дисциплін з охорони праці у закладах вищої освіти.