gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: аграріям роз’яснено вимоги безпеки під час переробки та зберігання зерна

18 червня 2019

Низку інформаційно-консультативних семінарів з керівниками та працівниками підприємств, які здійснюють виробничу діяльність із зберігання та переробки зерна організували фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Зокрема, зустріч відбулася з колективами ТОВ «Радивилівський елеватор» та ДП «Радивилівський комбінат хлібопродуктів».

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Володимир Ситник інформував про Стан виробничого травматизму на підприємствах агропромислового комплексу. Фахівець наголосив на обов’язку роботодавця створити безпечні умови праці відповідно до законодавства з питань охорони праці;

Основні вимоги Правил Охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна роз’яснив головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Володимир Швець.

Актуальною для зернозберігальних підприємств є й тема належного функціонування газового обладнання. Про основні вимоги безпеки під час експлуатації газового господарства підприємств розповів головний державний інспектор відділу нагляду на ОПН та ГН Управління Микола Нек.

 Узагальнюючи тематику, учасники семінару вирішили:

Керівникам, фахівцям служб охорони праці підприємств, посадовим особам:

 – здійснювати постійний контроль за дотриманням працівниками нормативних вимог, інструкцій з охорони праці, вимог безпеки під час виконання робіт із зберігання та переробки зерна, утримання суб’єктами господарювання у безпечному технічному стані обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються, електрогосподарства, газового господарства, об’єктів котлонагляду.

– не допускати до виконання робіт працівників, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, в тому числі робіт, які виконуються на висоті, в ємностях, колодязях, силосах, газонебезпечні роботи, і які не пройшли в установленому порядку навчання, інструктаж та перевірку знань з питань охорони праці, попередній та періодичний медогляди.

– переглянути та привести у відповідність до вимог діючих нормативно-правових актів, штатного розпису посадові інструкції, інструкції з охорони праці.