gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: підготовка молоді до трудового життя

13 червня 2019

Закінчення навчального процесу, оцінювання отриманих знань, зустріч з посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області. Саме такими подіями запам’ятається  майбутнім залізничникам – студентам Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна – другий тиждень червня 2019 року.

Зустріч студентів та посадовців відбулася поза навчального процесу, проте вона принесла вагому частку  користі до скарбнички життєвих знань молоді.

Під час зустрічі посадові особи управління  проінформували  студентів ІІ курсу, більшість з яких ще не досягли віку 18 років, про особливості працевлаштування неповнолітніх осіб, розповіли про наслідки, пов’язані з наданням згоди молоддю щодо виконання роботи за усною домовленістю, навели приклади  найгірших форм застосування праці дітей.

Студенти, у свою чергу, продемонстрували обізнаність у справах дорослих – формуванні власного достатку. Користуючись нагодою, вони активно ставили запитання посадовцям. В процесі заходу була з’ясована різниця між трудовим договором та договором підряду, визначені особливості  оформлення строкових трудових договорів. Присутні доповнювали коментарями слова посадовців щодо заборони застосування праці осіб молодше вісімнадцяти років на важких роботах і на роботах з шкідливими або небезпечними умовами праці тощо.

«Година часу проведена за обговоренням особливостей працевлаштування молоді, спрямована на реалізацію таких напрямків: дотримання норм верховенства права,  покращення  середовища у сфері зайнятості населення, забезпечення дотримання прав неповнолітніх осіб», – з коментаря першого заступника начальника  управління Держпраці у Миколаївській області Яни Скуратовської щодо мети заходів у навчальних закладах Миколаївщини.