gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Миколаєві відбувся захід для молоді «На крок вперед. Замислись над майбутнім»

13 червня 2019

Учнівське співтовариство – джерело нових ідей та коло друзів, готових підтримати реалізацію будь-яких задумів. Щоб при реалізації задумів діти не потрапили у халепу, посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області ініціювали захід «На крок вперед. Замислись над майбутнім».

Захід передбачає ознайомлення молоді Миколаївщини з можливостями реалізації трудового потенціалу та роз’яснення ситуацій, у які молодь можуть посадити «на гачок» шахраї.

Участь у заході взяли учні Миколаївська гімназія № 4 Миколаївської міської ради Миколаївської області, вихованці позашкільного закладу соціального виховання дитини – Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району.  ­­

Учасникам заходів пояснили, що діти усього світу плачуть  однаково, розповіли про найгірші формами праці дітей. Молоді рекомендували перед тим як надати згоду на підробіток запитати думку  дорослих, а краще  батьків, з цього приводу. Дорослі люди вже пройшли шлях дитинства та мають життєвий досвід. Ось чого наразі не вистачає учням.

Молодь дізналась про чинники, над якими необхідно замислитися перед тим як виконувати роботу, а також, що обіцянки високої платні не є показником хорошої пропозиції роботи. Дії недоброчесних роботодавців можуть залишити негативні наслідки на все життя, позначитися на психіці та здоров’ї молодої людини.

Посадовці приклали чимало зусиль, щоб закласти знання молоді щодо державних  трудових гарантій неповнолітніх осіб, переконати у важливості офіційного працевлаштування та пояснити дії,  направленні на відновлення порушених  трудових прав.