gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Рівненщині триває операція «Автобус-2019»: співпраця інспекторів Управління Держпраці з Укртрансбезпекою

10 червня 2019

З 5 червня по 5 липня 2019 року на Рівненщині триватиме  профілактична кампанія «Автобус – 2019». Її мета – підвищення рівня безпеки дорожнього руху, запобігання аварійності на автомобільному транспорті під час пасажирських перевезень. Особлива увага приділена перевезенням організованих груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку.

До організатора заходів – Управління Укртрансбезпеки у Рівненській області долучилися й фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Зокрема, в ранковому рейді взяли участь інспектори праці Олександрп Біловол і Тарас Дуляницький.  Фахівці спілкувалися з водіями стосовно легальності праці, правильності оформлення трудових відносин, роз’яснювали вимоги до режиму роботи водіїв та гарантії оплати праці.

Загалом кампанія  «Автобус – 2019» передбачає посилення заходів державного контролю шляхом рейдів, перевірок автопідприємств на предмет дотримання вимог законодавства. Перевізникам наголошують на необхідності проведення інструктажів з водіями стосовно роботи та підготовки рухомого складу в період масових перевезень пасажирів, належному зберіганні та експлуатації транспортних засобів, дотримання норм трудового законодавства.