gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині фахівці Управління Держпраці підвищують рівень надання адміністративних послуг

07 червня 2019

Діяльність Центрів надання адміністративних послуг, через які Управління Держпраці у Полтавській області активно надає послуги дозвільного характеру,- є суттєвою економією часу і ресурсів для споживачів послуг. Задля підвищення рівня надання адміністративних послуг та удосконалення професійності адміністраторів ЦНАП, фахівці Управління Держпраці у Полтавській області регулярно проводять тренінги та семінари, прагнучі конструктивної і злагодженої співпраці.

Чергову навчальну зустріч з керівниками та адміністраторами Управління адміністративних послуг Полтавської міської ради провели заступник начальника відділу експертної роботи ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Оксана Дудка і заступник начальника відділу гірничого нагляду Марія Брезіцька.

Темою тренінгу стала видача дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; реєстрація декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та видача свідоцтва на придбання і зберігання вибухових матеріалів промислового призначення.

Під час навчання спеціалісти Держпраці вказали вичерпний перелік адміністративних послуг, які надаються Управлінням та детально зупинились на оновлених зразках форм заяв на отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а також декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Спікери зазначили, що набувши право на здійснення певних дій щодо провадження господарської діяльності, роботодавець повинен подати Декларацію дозвільному органу за своїм місцезнаходженням і всі поля, передбачені формою Декларації, повинні бути заповнені повністю.

Присутні на навчанні детально опрацювали перелік документів, необхідних для одержання даних адміністративних послуг та обговорили зміни в законодавстві, які набудуть чинності найближчим часом, а саме: з липня 2019 року буде затверджена нова форма висновків, необхідних для одержання вищезазначених дозволів.

Наприкінці зустрічі учасники тренінгу підбили підсумки обговорення, визначилися з планом спільних дій, обговоривши дієві методи співпраці і акцентуючи на важливості злагодженої роботи фахівців Держпраці та ЦНАП задля покращення надання адміністративних послуг.

Зверніть увагу! Умови отримання, етапи та нормативні акти, якими регламентується надання адміністративних послуг, викладені в інформаційних та технологічних картках, можна знайти на офіційному сайті Управління Держпраці у Полтавській області у розділі «Діяльність/Адміністративні послуги».