gov.ua Державні сайти України
Пошук

В результаті позапланової перевірки кременчуцького ТОВ «КРЕМІНЬЛІФТСЕРВІС» на керівника підприємства накладено штраф

06 червня 2019

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та  окремого доручення  Голови Державної служби України з питань праці, фахівці полтавського Управління проводять позапланові перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері технічного обслуговування ліфтового господарства.

Спеціалісти Управління Держпраці у Полтавській області здійснили позапланову перевірку кременчуцького ТОВ «КРЕМІНЬЛІФТСЕРВІС». Перевірили наявність на підприємстві документів дозвільного характеру, необхідність одержання яких передбачена законодавством. Переконались у своєчасному проведенні технічних оглядів та експертних обстежень ліфтів. Упевнились у наявності призначених працівників, відповідальних за організацію робіт з технічного обслуговування та ремонту ліфтів. Перевірці, серед іншого, підлягала наявність засобів колективного та індивідуального захисту; положень, інструкцій та інших актів з охорони праці, що діють у межах підприємства та встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників на робочих місцях. Особливу увагу інспектори звертали на технічний стан ліфтів і справність приладів безпеки.

За результатами проведеної роботи виявлено ряд порушень законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці, про що складено відповідний акт та припис. Серед основних порушень, виявлених на підприємстві:

–  не опломбований корпус обмежувача швидкості ліфта;

– посадові особи (відповідальні за організацію робіт з ТО і ремонту ліфтів та організацію їх експлуатацію) та працівники (електромеханіки), безпосередньо зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці;

– відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра.

Керівника підприємства та одного інженерно-технічного працівника притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Позапланові перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері технічного обслуговування ліфтового господарства тривають і наразі спеціалістами Управління Держпраці у Полтавській області проводиться перевірка ТОВ «ПОЛТАВАЛІФТКОМПЛЕКТ».