gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині тривають позапланові перевірки щодо належної експлуатації ліфтового господарства

05 червня 2019

Позапланові заходи контролю управління Держпраці у Миколаївській області підприємств, які здійснюють діяльність у сфері технічного обслуговування ліфтового господарства, обумовлені ганебним технічним станом більшості ліфтів, які експлуатуються. Стан важливих для комфортного життя мешканців багатоповерхівок   об’єктів підвищеної небезпеки вже давно викликає занепокоєння. Здійснюючи планові заходи контролю балансоутримувачів ліфтів, зокрема ОСББ, ЖЕКП тощо, посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області доволі часто встановлюють факти порушення Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів. Відповідно до результатів перевірок суб’єктів господарювання попереджають про необхідність негайного зупинення робіт, експлуатації ліфтових установок та зобов’язують виконати приписи стосовно дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Зазначимо, що позапланові заходи контролю здійснюються на виконання доручення Державної служби України з питань  праці. План проведення позапланових перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері технічного обслуговування ліфтового господарства управління Держпраці у Миколаївській області  містить  11 підприємств.

04 червня 2019 року  повідомлення про проведення позапланової перевірки вручено керівнику ТОВ «Центрліфт». Під час проведення позапланового заходу з’ясовуються лише ті питання, необхідність перевірки яких стала підставою для здійснення цього заходу. Їх перелік зазначено у направленні на проведення заходу державного нагляду (контролю).  Перевірка на підприємстві триватиме продовж 10 робочих днів.

Додатково зазначимо, що аналогічний захід вже відбувся на КП «Миколаївліфт». Керівництво підприємства зобов’язано  до 27 червня 2019 року виконати припис посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області.