gov.ua Державні сайти України
Пошук

“Захист прав неповнолітніх” – з таким флешмобом у Кривому Розі фахівці Держпраці вийшли на вулиці міста

05 червня 2019

Флешмоб під умовною назвою «Захист прав неповнолітніх!» організували та провели для студентської молоді Кривого Рогу фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Зокрема, фахівці Держпраці відвідали Криворізький національний технічний університет де випадковим студентам роз’яснювали, що необхідно знати та враховувати при оформленні трудових відносин.

Метою даного заходу було донести до молоді інформацію про соціальні ризики і негативні наслідки нелегального працевлаштування та сформувати культуру правової обізнаності майбутніх працівників.

Студентам надавалися роз’яснення про особливості працевлаштування неповнолітніх: згода батьків, випробувальний термін, тривалість робочого часу, розмір зарплати, відпустки, звільнення, тощо.

Разом з тим, студентській молоді роздавалися інформаційні листівки, а за необхідності конкретної консультативної допомоги, вони запрошувались безпосередньо до Криворізького регіонального відділу Держпаці.