gov.ua Державні сайти України
Пошук

Керівникам баз відпочинку Очаківського району наголошено на забезпеченні належних умов праці працівникам

04 червня 2019

В Очаківській райдержадміністрації відбулась нарада з питань додержання вимог законодавства про працю, охорони праці в оздоровчих закладах Причорномор’я.

Участь у заході взяли керівники баз відпочинку, розташованих на території м. Очакова та Чорноморської коси (50 осіб).

Володимир Мирян, начальник відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області, наголосив на персональній відповідальності керівників баз відпочинку за збереження життя та здоров’я працівників.  Присутнім було акцентовано увагу на процедурі  ідентифікації небезпек, що притаманні під час виконання щоденних робіт та, окремо, які можуть виникнути при нестандартних ситуаціях.

Під час заходу присутнім визначили ключові моменти, спрямовані на забезпечення безпеки та гідних умов як для туристів, так й для персоналу баз відпочинку. Мова йшла про отримання дозвільних документів на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, додержання їх  вимог продовж всього літнього сезону, забезпечення належного стану будівель, споруд, території закладів тощо.

З метою надання допомоги щодо залучення працівників до виконання робіт інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Наталія Молочко розповіла про порядок належного оформлення трудових відносин з працівниками, при цьому акцентувала увагу на оформленні стокових трудових договорів. З огляду на те, що молодь влітку активно виявляє бажання реалізувати свій трудовий потенціал, під час виступу посадовець детально зупинилась на особливостях працевлаштування неповнолітніх та молодих працівників.

Вадим Хорошев, головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Миколаївській області, доповнив виступ колеги, повідомивши про встановлені граничні норми до підіймання та переміщення речей неповнолітніми працівниками. Він, також, розповів про важливість проведення попереднього медичного огляду працівників та зауважив на  вимогах передбачених щодо здійснення періодичного медогляду працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких,  де є потреба у професійному доборі,  щорічному обов’язковому медичному огляді осіб віком до 21 року, а також осіб, в трудові обов’язки яких входить кермування транспортними засобами.