gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Южноукраїнську відбулась інформаційно-роз’яснювальна робота з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення

03 червня 2019

У м. Южноукраїнськ виїзну роботу провела комісія з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. У заході взяли участь представники управління Держпраці у Миколаївській області, підрозділів Миколаївського обласного центру зайнятості, ГУ Пенсійного фонду у Миколаївській області,  Южноукраїнської міської ради.

Члени комісії нанесли візити до підприємців в місцях їх господарської діяльності.  Під час заходу відбувалися розмови на теми  економічних та соціальних переваг зареєстрованої зайнятості та отримання легальних доходів, встановлення чесної конкуренції, а також проводився моніторинг відомостей, що містять ознаки «тіньової» зайнятості населення. Здебільшого у заході  взяли участь суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі та надання послуг.

Варто зазначити, що візити членів комісії не створили паніки серед підприємців – всі працівники присутні на робочих місцях мали укладені трудові договори з роботодавцями. Наймані особи демонстрували свої знання про відповідальність, яка виникає після укладання трудового договору з боку працівника та роботодавця.  Як з’ясувалося під час заходу у місті-супутнику провадять господарську діяльність не лише місцеві підприємці, а й з інших  областей України, зокрема з м.Києва, м.Львова.

В процесі спілкування з суб’єктами господарювання та їх представниками інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Валентина Драчук та інспектор праці департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Наталія Онищенко на обговорення підіймали питання щодо дотримання режиму  праці та відпочинку працівників,  нарахування оплати праці за роботу понад норму, у вихідні та святкові дні відповідно до вимог законодавства про працю, оплату праці не нижче встановленого державою мінімуму тощо.

Нагадаємо, що інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо належного оформлення трудових відносин за участю посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області відбуваються у всіх  районах та містах області. Під час них підприємці та громадяни  можуть отримати вичерпні відповіді на  питання пов’язані з додержанням вимог  законодавства про працю.