gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: членам садівничих кооперативів роз’яснено необхідність додержання вимог охорони праці

03 червня 2019

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області взяли участь та виступили на семінарі-нараді садівничих кооперативів ГО “РАДА СБМ ЧМП”, розташованому в с. Бурдівка Роздільнянського району Одеської області.

Головний державний інспектор Олександр Усік ознайомив присутніх з відзначенням Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці». Також було звернуто увагу на виконання заходів до Дня охорони праці.

Представник Головного управління звернув увагу на зростання рівня травматизму на об’єктах житлово-комунального господарства і ознайомив із  заходами, направленими на попередження травматизму.

Роботи в діючих електроустановках, Правила безпеки при виконанні зазначених робіт — цій темі також було приділено увагу, адже у садівничих кооперативах не виключені роботи в елекроустановках споживачів, і необхідно добре знати правила безпечної експлуатації цього обладнання підвищеної небезпеки, щоб уникнути нещасних випадків та аварій.

Під час семінару-наради фахівець Головного управління роз’яснив слухачам питання прав громадян на охорону праці при укладанні трудового договору, вимоги Дозвільної системи стосовно Постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107 зі змінами ПКМУ від 07.02.2019 № 48 та ПКМУ від 10.04.2019 № 330 та ін.

Головний державний інспектор відповів на численні запитання учасників семінару.