gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: ринковий нагляд у дії

31 травня 2019

Сектором ринкового нагляду відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Головного управлінням Держпраці у Луганській області (далі – сектором) за зверненням  одного з комунальних підприємств міста Сєвєродонецька з приводу захисту їх права на безпечність нехарчової продукції, проведена перевірка характеристик продукції: підмітально-прибиральної установки Scandinavia 2W (далі – машина), за ланцюгом постачання у розповсюджувачів із міста Черкаси. Виробником машини є юридична особа – резидент Польщі.

Інспекторським складом сектору встановлено, що документи надані постачальниками, при продажі машини комунальному підприємству, не підтверджують безпечність машини та не відповідають вимогам Технічного регламенту «Безпеки машин», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2013 р. № 62 (далі – Технічний регламент).

За результатами перевірок характеристик продукції було складено Акти із зазначенням порушень вимог Технічного регламенту та прийняті рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, шляхом приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами та усунення формальної невідповідності у встановлений строк.

Імпортером (розповсюджувачем) машини виявлені порушення усунені в повному обсязі. Відповідно до цього Головним управлінням прийняті рішення про скасування рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Таким чином, завдяки проведеній перевірці, вказана машина була приведена у відповідність до вимог чинного законодавства України, задля її безпечної експлуатації.

Додаткова інформація із роз’яснення питань стосовно захисту права на безпечність нехарчової продукції надається в інформаційно-консультаційному пункті Головного управління, за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 1А, тел.: 06451-7-37-49, e-mail: orn_lis_2016@ukr.net.