gov.ua Державні сайти України
Пошук

Учні гімназій Миколаєва проявили зацікавленість до питання оформлення трудових відносин з неповнолітніми

31 травня 2019

Миколаївська гімназія №3 стала інформаційним майданчиком для дискусій між учнями та посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області щодо можливості реалізації трудового потенціалу дітей під час літніх канікул та належного оформлення трудових відносин.

Продовж дня інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Ірина Панкова та практичний психолог Миколаївської гімназії № 3 Оксана Янішевська проводили активне обговорення з учнями питань в частині обмежень залучення неповнолітніх до виконання роботи та важливості  виконання роботи на умовах  трудового договору.

Інформація про захід швидко розповсюдилася серед учнів. Групи учасників постійно змінювалися. Найбільш активними  учасниками інформаційно- роз’яснювальної роботи стали учні 10-А, 10-Б, 8-А, 8-Б, 9-А, 9-Б класів. Діти цікавилися різницею між трудовим та цивільно-правовим договорами, з’ясовували питання  стосовно оформлення першої трудової книжки, запитували про порядок оплати праці у разі виконання роботи неповний робочий день тощо.

В процесі розмови з дітьми «спікери» не один раз загострювали увагу на необхідності відповідального ставлення до власного здоров’я під час вибору та виконання роботи. Учасники дискутували стосовно впливу професійної діяльності людини на її працездатність  у майбутньому, необхідність дотримання режиму праці та  відпочинку, соціальної захищеності працівників.

«Кожен роботодавець повинен пам’ятати, що використання праці неповнолітніх-справа відповідальна. Водночас, неповнолітні, які вирішили реалізовувати свій трудовий потенціал, мають подорослішати та усвідомлювати значення своїх дій», – наголошувала дітям  Ірина Панкова.

Ініціатива управління Держпраці у Миколаївській області щодо подальшої організації аналогічних заходів у гімназії отримала підтримку педагогічного складу закладу.