gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці Полтавщини на сторожі безпеки дитячих розваг

29 травня 2019

Літня пора – час активних дитячих розваг, серед яких відвідування парку атракціонів. Про безпеку цієї яскравої події дбають у Миргороді.

Робочі групи, до складу яких входили посадові особи Управління Держпраці у Полтавській області, провели комісійні перевірки суб’єктів господарювання щодо питань безпечності дитячих атракціонів, які використовуються у місті Миргород. На переконання того, що всі атракціони працюють із дотримання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, перевірено три суб’єкти господарювання та оглянуто шість дитячих атракціонів.

Звісно, питання безпеки здебільшого залежить від ступеню відповідальності  власників парків розваг, але й самим відвідувачам не варто нехтувати правилами безпеки.

Перед тим, як посадити дитину на атракціон, уважно прочитайте правила користування, у яких мають бути вказані обмеження за віком та за станом здоров’я дітей. Правила обов’язково мають бути вивішені перед входом на атракціон.

Вимагайте від співробітників парку пред’явити документ, який підтверджує пройдений технічний огляд конструкції. Якщо персонал відмовляється показати такий папір – не ризикуйте здоров’ям малюка.

Подбайте і про безпечну поведінку самої дитини –  поясніть, що треба сидіти спокійно, не відстібати ременя безпеки і не розмахувати руками. Звільніть рот малюка від жуйок та цукерок, аби під час швидкого катання він ними не вдавився.

Пам’ятайте, не лише власники атракціонів несуть відповідальність за людські життя. Не ігноруйте правила безпеки та робіть все можливе, аби захоплюючий відпочинок залишив лише райдужні спогади.