gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: на форумі профспілок визначено спільні завдання з легалізації та безпеки праці

28 травня 2019

В районах Рівненщини триває цикл форумів голів первинних профспілкових організацій за участі фахівців Управління Держпраці. У Радивилівському районі такий захід відбувся за темою «Соціальний діалог – показник ефективності взаємовідносин між працюючою людиною, роботодавцем та владою». Участь у форумі профспілок також узяли представники Рівненського регіонального відділення «Асоціація міст України», Центру розвитку місцевого самоврядування, об’єднання організацій роботодавців.

Про головні акценти легалізації трудових доходів та безпеки праці розповіла учасникам заходу завідувач сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Маргарита Захарчук. Фахівець роз’яснила нормативні вимоги стосовно оформлення трудових відносин, дотримання мінімальних гарантій та організацію здорових умов праці.

Про важливість громадського контролю за дотриманням законодавства в сфері охорони праці доповів головний інспектор з питань охорони праці ФПО Володимир Красюк.

Учасники Форуму обговорили напрями Стратегії розвитку Рівненської області до 2020 року, напрями профспілкової діяльності в контексті укладення тристоронніх угод та колективних договорів. Також було порушено питання соціального діалогу з роботодавцями та вдосконалення його форм і змісту.