gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: спільна допомога учасникам АТО та їх сім’ям

23 травня 2019

Нещодавно Ренійською районною філією Одеського обласного центру зайнятості проведено засідання «Круглого столу» на тему «Спільна допомога  учасникам  АТО та їх сім’ям» за участю соціальних партнерів, роботодавців та органів місцевого самоврядування. У засіданні круглого столу взяв участь і представник Головного управління Держпраці в Одеській області старший інспектор Ігор Сорокін.

Захід відкрила заступник  директора філії Наталія Буценко, яка розповіла,  що фахівцями Ренійської філії  особлива увага приділяється соціальній та професійній адаптації учасників АТО, поверненню їх до мирного життя. Їм надаються послуги з професійного навчання, інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги для підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці та організація громадських робіт щодо  надання допомоги учасникам АТО, сім’ям загиблих учасників АТО та особам з інвалідністю.

Ігор Сорокін нагадав, що  підлягають застосуванню норми ст. 119 КЗпП щодо збереження місця роботи, посади, середнього заробітку строковикам і контрактникам, пільги, гарантії, передбачені Законом України від 22.10.1993 р. № 3551-XII “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і Законом  України від 20.12.91 р. № 2011-XII “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Представники виконавчого комітету Ренійської міської ради, Управління соціального захисту населення, Бюро правової допомоги,   відділу пробації також  поділились проблемами, з якими стикаються служби  в роботі з громадянами цієї категорії, наголосили, що чиновники повинні вийти за рамки формального підходу до учасників АТО та докласти максимум зусиль, щоб вони почали довіряти представникам влади на місцях.