gov.ua Державні сайти України
Пошук

Для гірників Рівненщини організували цикл семінарів-практикумів про безпечне поводження з вибуховими матеріалами

23 травня 2019

Цикл семінарів-практикумів організували фахівці Управління Держпраці у Рівненській області для працівників гірничої галузі. Теорію та практику з правил безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення засвоїли керівники, посадові особи та працівники підприємств, що використовують, зберігають та здійснюють облік вибухових матеріалів промислового призначення на території Рівненської області. Зокрема, такі семінари провів у Сарненському районі на підприємстві «Технобуд» та дільниці №7 філії «Карпативибухпром» ДП НВО «Павлоградський хімічний завод» головний державний інспектор відділу нагляду на ОПН та ГН Управління Василь Куліш.

Інформуючи про рівень травматизму в України та Рівненській області, фахівець особливо наголосив на вимогах безпеки в організації та виконанні робіт підвищеної небезпеки. Василь Куліш роз’яснив вимоги з охорони праці під час використання, зберігання та обліку вибухових матеріалів промислового призначення. Головний державний інспектор акцентував на Інструкції з безпечної організації та проведення масових вибухів свердловинних зарядів на відкритих гірничих роботах.

Працівники кожного з підприємств зміцнили теоретичні знання практикою в реальних умовах кар’єрів.

У підсумку учасники семінарів розробили алгоритм безпеки виконання робіт з вибуховими матеріалами. Зокрема, визначені чіткі завдання керівникам та посадовим особам, які відповідають за стан охорони праці та використання, зберігання, облік вибухових матеріалів на території Рівненської області.