gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсон: фахівці Держпраці провели навчання з головами правління ОСББ міста

22 травня 2019

Фахівці Головного управління Держпраці у Херсонській області активно продовжують проводити інформаційно-розяснювальну роботу для голів правління об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі – голів правління ОСББ) міста Херсона.

Так, сьогодні, в приміщенні Херсонського навчально-курсового комбінату «Професіонал» головні державні інспектори Управління з питань праці провели навчання з головами правління ОСББ.

Під час заходу фахівці розповіли присутнім про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю. Зокрема, про оформлення найманої праці за трудовими договорами та договорами цивільно-правового характеру.

Інспектори надали чітке роз`яснення щодо різниці між даними договорами і порядку їх укладання та наголосили, що договір цивільно-правового характеру укладається при здійсненні конкретної послуги, тобто не містить постійних ознак трудового характеру, а відтак позбавляє виконавця таких робіт своєчасної виплати заробітної плати не нижче гарантованого мінімального розміру, захисту від незаконного звільнення, гарантованого права на відпочинок, безпечних умов праці, оплати тимчасової непрацездатності, виплати при нещасному випадку на виробництві або професійному захворюванні тощо.

Наприкінці семінару фахівці надали вичерпані відповіді на питання та перелік нормативних актів, якими необхідно керуватися при здійсненні господарської діяльності.