gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Івано-Франківщині визначені кращі підприємства з охорони праці

16 травня 2019

В Івано-Франківську відбулось нагородження переможців обласного туру огляду-конкурсу «Краще підприємство з охорони праці» за результатами 2018 року.

В урочистому заході взяли участь начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло, начальник управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області Ігор Якимів, голова ради профспілок Івано-Франківської області Ігор Басюк, директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, заступник голови Івано-Франківського обласного об’єднання організацій роботодавців Василь Скригунець, представники облдержадміністрації та переможці огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».

«Робота у сфері охорони праці вимагає постійного контролю, спрямованого на те, щоб людина, яка прийшла на виробництво, була захищена та впевнена, що стан устаткування, яке використовується – безпечний і що на підприємстві роботодавцем робиться все необхідне, щоб виключити можливість нещасного випадку або аварії. Адже життя та здоров’я людини – це найвища цінність», – акцентував Ігор Росипайло.

Другий рік поспіль Управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно із управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області, маючи на меті привернути увагу роботодавців і працівників до питання створення належних умов праці, сприяння впровадженню на підприємствах України сучасних методів управління охороною праці, проводять конкурс на «Краще підприємство з охорони праці».

Цього року заяви на участь в конкурсі подали понад 100 підприємств області різних форм власності. Учасники конкурсу оцінювалися за такими критеріями, як ефективне функціонування системи управління охороною праці, створення безпечних та здорових умов праці, заходи з формування в колективі культури праці, проведення навчань з охорони праці, рівень виробничого травматизму і професійних захворювань та інші.

До участі в конкурсі не допускалися підприємства, на яких упродовж попереднього календарного року мав місце нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання, які сталися з вини підприємства; та підприємства, посадові особи яких протягом попереднього календарного року притягалися до відповідальності за порушення законодавства з питань охорони праці, створення перешкод у діяльності посадових осіб органів державного нагляду за охороною праці, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, а також представників профспілок, організацій та об’єднань роботодавців.

Спільним наказом Управління Держпраці в Івано-Франківській області та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області присвоєно звання «Переможець обласного огляд-конкурсу «Краще підприємство з охорони праці» таким підприємствам:

В номінації «Промисловість (машинобудування, енергетика)» у категорії «Машинобудування» І місце здобуло Державне підприємство «Виробниче об’єднання «Карпати», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Ірест».

Категорія « Енергетика »:

І місце – Приватне підприємство «Альфа Енерго Груп», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Новітні Енергетичні Програми», ІІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Електросвіт».

В номінації «Хімічна, газова та нафтогазовидобувна промисловості» у категорії «Нафтогазовидобувна галузь»:  І місце – Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Івано-Франківськгаз».  Категорія «Хімічна галузь» : І місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Падана Кемікал Компаундс», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Протектор», ІІІ місце – Приватне підприємство «Завод «Пінопласт».

В номінації «Будівництво та промисловість будівельних матеріалів»:

Категорія «Будівництво»: І місце – Приватне підприємство «Станіслав-монтаж», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Перший віконний завод плюс», ІІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Скіф».

Категорія «Будівельні матеріали»: І місце –Структурний відокремлений підрозділ “Завод Прокерам ТзОВ «Голд Кераміка», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю “Домобудівник 1”, ІІІ місце – Приватне акціонерне товариство «Коломийське заводоуправління будівельних матеріалів».

В номінації «Транспорт, пошта, зв’язок»:

Категорія «Транспорт»: І місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Зелена хвиля – Білекс», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «ІВ-АВТО», ІІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Альянс-А».

Категорія «Зв’язок»: І місце – ТзОВТелерадіокомпанія «Діскавері», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮТІМ», ІІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю«Нетгруп».

В номінації «Агропромисловий комплекс (рибна, харчова та зернопереробна промисловості)»:

Категорія «Сільське господарство»: І місце – Приватне сільськогосподарське підприємство «Оскар”, ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Штерн Агро», ІІІ місце – Фермерське господарство «Прометей».

Категорія «Харчова галузь» : І місце –  Товариство з обмеженою відповідальністю «Лігос», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Зерно-переробна компанія «Юмас».

В номінації «Лісова та деревообробна промисловість»:  І місце – Державне підприємство «Вигодське лісове господарство», ІІ місце – Державне підприємство «Осмолодське лісове господарство», ІІІ місце – Галицький національний природний парк.

В номінації «Легка (в т. ч. пошиття одягу), текстильна,шкіряна та целюлозно – паперова промисловості»:  І місце – ПрАТ«Івано-Франківське вирбничо-торгівельне швейне підприємство «Галичина», ІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «ВІВА ДЕКОР».

В номінації «Соціально-культурна сфера (медицина, освіта, культура,органи державного та місцевого самоврядування)»:

Категорія «Медицина»:  І місце – Обласна клінічна лікарня, ІІ місце – Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня, ІІІ місце – Комунальне некомерційне підприємство «Косівська центральна районна лікарня».

Категорія «Освіта»: І місце – Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій, ІІ місце – Попельниківська загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів Снятинської районної ради, ІІІ місце – Верховинський ліцей №1 Верховинської районної ради.

Категорія «Культура»: І місце – Національний природний парк «Гуцульщина», ІІ місце – Івано-Франківський краєзнавчий музей, ІІІ місце – Національний заповідник «Давній Галич».

В номінації «Житлово – комунальне та водопровідно – каналізаційні господарства»:

Категорія «Житлово – комунальні господарства»:  І місце – Державне міське підприємство «Івано-Франківськтеплокомуненерго», ІІ місце – Комунальне підприємство «Житловик», ІІІ місце – Товариство з обмеженою відповідальністю «Станіславська теплоенергетична компанія».

Категорія «Водопровідно – каналізаційні господарства»: І місце – Комунальне підприємство «Коломияводоканал», ІІ місце – Комунальне підприємство «Надвірнаводоканал», ІІІ місце – «Долинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».