gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: діти під наглядом неоформлених вихователів!

15 травня 2019

В травні 2019 року в рамках спільних заходів Головним управлінням Держпраці у Харківській області із фахівцями Головного управління ДФС у Харківській області проведено захід державного контролю з питань належного оформлення трудових відносин в одному із Харківських приватних закладів дошкільного навчання, який має право надавати дошкільну, початкову загальну, позашкільну освіту.

В ході проведеного заходу виявлені працівники без належного оформлення трудових відносин, які вже тривалий час виконували роботи з розвитку, виховання та навчання дітей.

Звертаємо Вашу увагу, що згідно з чинним законодавством України не оформлені належним чином вихователі, вчителі не несуть відповідальність за дітей, яких вони виховують та навчають.

Також, в дошкільному закладі виявлені  численні порушення вимог санітарного законодавства, а саме: вихователі, помічники вихователів, вчителі, прибиральниця, працівник буфету не мали даних щодо проходження профілактичного медичного огляду. Приміщення та територія перебувають  у незадовільному санітарному стані. Відповідно до відібраних пояснень прибиральниці, вологе прибирання здійснюється 1 раз на 2 дні.

Для забезпечення харчових потреб дітей закладу здійснюється доставка готових страв до буфету закладу, де здійснюється підігрів та їх видача. Місце виготовлення їжі для дітей, відповідність транспортного засобу, дотримання умов транспортування не встановлено.

За результатом встановлених порушень вживаються заходи в межах наданих повноважень, в т.ч.:

-інформація щодо порушення санітарного законодавства направлено до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

-інформація щодо недотримання законодавства з питань освіти направлено до Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Департаменту освіти Харківської міської ради;

-інформація щодо стану дотримання чинного законодавства адміністрацією дошкільного закладу направлено до Прокуратури Харківської області та Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Нагадуємо, що відповідно до статті 265 КЗпП України, за кожного неоформленого працівника роботодавцю загрожує штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.