gov.ua Державні сайти України
Пошук

Інспектори праці ОТГ Херсонщини навчались проведенню інспекційних відвідувань

15 травня 2019

В Головному управлінні Держпраці у Херсонській області відбувся семінар-навчання для інспекторів праці об’єднаних територіальних громад Херсонщини.

У рамках семінару учасники ознайомилися зі специфікою роботи в напрямі контролю за додержанням трудового законодавства.

Фахівці Держпраці роз’яснили представникам об’єднаних територіальних громад області основні напрями державного контролю з питань праці, підстави та порядок здійснення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання. Особливу увагу приділено виявленню неоформлених трудових відносин між роботодавцями та працівниками.

Окремо учасники семінару ознайомилися з правами суб’єктів господарювання і, встановленими законодавством, заборонами для інспекторів.

Звісно, що поза увагою присутніх не залишилася й передбачена за порушення відповідальність роботодавців, зокрема як метод подолання неоформленої праці в Україні.

Насамкінець обговорено процес розгляду справ про накладення штрафних санкцій за порушення законодавства про працю суб’єктом господарювання, який використовує найману працю.

Підводячи підсумки семінару Тамара Франкевич побажала новопризначеним інспекторам праці успіху та натхнення у виконанні своїх професійних обов’язків.