gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Рівненщині у результаті перевірки зупинили експлуатацію небезпечного обладнання ТОВ «Р.В.МЕТАЛ СЕРВІС»

24 квітня 2019

Планову перевірку дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки в ТОВ «Р.В.МЕТАЛ СЕРВІС» здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області.

Інспектори перевірили 7 виробничих об’єктів, виявили 60 порушень. Для усунення виявлених порушень директору виданий відповідний припис.

4 порушення створювали загрозу життю працюючих. Зокрема, допущена небезпека настання нещасного випадку при експлуатації гільйотинних ножиць, в яких було відсутнє захисне огородження ножів та був несправний блокувальний  пристрій. Також допущена експлуатація стрічкової пилки EVERISING з виведеним з ладу блокувальним пристроєм, передбаченим заводом виготовлювачем для зупинки руху пилки у разі зняття захисного огородження рухомих частин. Директора підприємства попередили про необхідність негайної зупинки цього обладнання та ще 22–ох зварювальних апаратів, кутових шліфувальних машинок, електродриля.

На підставі акту перевірки та наказу директора по  ТОВ «Р.В.МЕТАЛ СЕРВІС» роботу  технологічного устаткування та електричного інструменту було тимчасово призупинено

Згідно із ст. 188-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення за невиконання законних вимог органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці, а саме не виконання припису №54п/06-03 від 16.12.2016  на директора складено протокол та притягнуто до адміністративної відповідальності.

За невиконання своїх посадових обов’язків притягнуто до адміністративної відповідальності й головного механіка  підприємства.

Головний державний інспектор сектору нагляду у машинобудуванні, енергетиці, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Рівненській області Микола Краснолюба.