gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: колективу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» надано консультативну допомогу

24 квітня 2019

До Всесвітнього дня безпеки і гігієни праці фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області провели семінар-нараду для керівників структурних підрозділів та інженерно-технічного складу виробничих підрозділів КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» стосовно покращення стану охорони праці та промислової безпеки.

На початку зустрічі посадові особи Управління звернули увагу учасників на відзначенні 28 квітня Дня охорони праці в Україні, ознайомили з планом відповідних заходів у Чернігівській області, зачитали звернення Організаційного комітету до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій.

У рамках семінару-наради державні інспектори поінформували присутніх про стан виробничого травматизму на підприємствах області з початку 2019 року, обговорили деякі питання профілактики нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Працівникам підприємства були доведені основні вимоги Закону України «Про охорону праці», вимоги безпеки до виробничого обладнання та вимоги безпеки щодо використання виробничого обладнання на підприємствах галузі енергозабезпечення.

Також посадовці надали роз’яснення щодо прав робітників на охорону праці під час укладання трудового договору та безпосередньо під час роботи, звертаючи особливу увагу на організацію управління охороною праці та обов’язкам роботодавця, а також на обов’язки працівників щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

У практичній частині семінару-наради був проведений огляд виробничих приміщень, зокрема, котло-турбінного цеху ТЕЦ, з наданням інженерно-технічному складу практичних роз’яснень стосовно заходів безпеки під час експлуатації котельного обладнання.

Як неодноразово зазначалося учасниками заходу, подібні зустрічі мають велике значення, бо кожен присутній упродовж заходу міг поставити безпосередньо державним інспекторам актуальні питання і отримати кваліфіковану консультативну допомогу стосовно дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки.