gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Одесі тривають заходи до Всесвітнього дня охорони праці

24 квітня 2019

Сьогодні в Одесі, за кілька днів до Всесвітнього Дня охорони праці, Настоятель Свято-Олексіївського храму отець Павел відслужив молебень пам’яті загиблим на виробництві. Служба проходила в Олексіївському сквері Одеси поряд із Свято-Олексіївським храмом біля Поклонного хреста та Пам’ятного Знаку  «Тим, що загинули в результаті нещасних випадків і аварій на виробництві».

На молебні були присутні керівництво та працівники Головного управління Держпраці в Одеській області.

По закінченні молебня начальник Головного управління Держпраці в Одеській області Микола Калайда дав інтерв’ю журналістам телекомпаній «Круг» та «52 Канал». Він розповів, що молебень проводиться кожен рік з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці, повідомив про діяльність Головного управління, висвітлив питання, які належать до компетенції служби. М. Калайда  наголосив, що одним із основних завдань Головного управління вважає зменшення кількості нещасних випадків на підприємствах міста і області.

Поклонний хрест і Пам’ятний Знак на спомин тих, хто загинув на виробництві внаслідок нещасних випадків і аварій, було встановлено в м. Одесі кілька років тому за ініціативою колективу Головного управління — тоді територіального управління Держгірпромнагляду в Одеській області. З того часу всі, у кого в сім’ях є загиблі, можуть прийти сюди й помолитись у Поклонного хреста про упокоєння своїх рідних і близьких.