gov.ua Державні сайти України
Пошук

«Миколаївводоканал» підтримав ініціативи управління Держпраці у Миколаївській області щодо підвищення культури охорони праці працівників

22 квітня 2019

На МКП «Миколаївводоканал» відбулися навчання з безпечного виконання робіт у замкненому просторі, зокрема колодязях. Участь у  заході, також, взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

У теоретичній частині заходу працівникам наголосили, що роботи у замкненому просторі відносяться до робіт підвищеної небезпеки. Тому, виконуються вони лише за  нарядом-допуском. Зазначений документ містить важливу інформацію необхідну для збереження життя та здоров’я працівників. Зокрема інформацію про обсяг робіт та склад бригади, коло знань працівників щодо безпечних методів роботи та підготовки робочого місця до початку проведення робіт.

Формуючи відповідний настрій у працівників для переосмислення необхідності чіткого виконання вимог охорони праці, начальник служби охорони праці МКП «Миколаївводоканал» навела статистику нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом,  за роки діяльності підприємства. Так, за останні 18 років діяльності підприємства під час виконання трудових обов’язків з працівниками стався 21 нещасний випадок. За період з 1989 року до 2019 року – 3 смертельних нещасних випадки. Увагу присутніх загострили на причини, що призвели до травмування колег.

Друга, практична частина заходу, вимагала від працівників відпрацювання  дії у разі настання нещасного випадку, зокрема повідомлення керівника робіт про подію та надання долікарської допомоги потерпілому, а також безпечного виконання робіт у колодязях із застосуванням газоаналізатора, страхувальних поясів та інших засобів індивідуального захисту.