gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщиною крокують заходи до Дня охорони праці

19 квітня 2019

У Миколаївській районній державній адміністрації відбувся круглий стіл з розгляду питань щодо недопущення нещасних випадків серед працівників під час виконання трудових обов’язків та забезпечення належної організації охорони праці у суб’єктів господарювання району.

Участь у заході взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, управління соціального захисту населення Миколаївської райдержадміністрації, страховий експерт Миколаївського міського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Миколаївській області, голови сільських та селищних рад, керівники підприємств району.

Під час заходу  були визначили ключові елементи збереження трудового потенціалу району. Зокрема, мешканці району не будуть шукати «кращої долі» десь на чужині за наявності можливості гідно заробляти кошти у рідному краї.

Володимир Мирян, начальник відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області, акцентував увагу на запроваджені ризикоорієнтованого підходу в системі управління охороною праці на підприємстві. Визначаючи організаційні фактори  як ключові важелі у недопущенні травмування працівників, посадовець повідомив про пріоритетні напрямки роботи, на яких загострює увагу Міжнародна організація праці. Так, запровадження нових технологічних ліній чи експлуатація сучасного устаткування має відбуватися на тлі проведення попереднього дослідження, аналізу перерозподілу факторів виробничого ризику.

Присутні визначили напрями роботи стосовно покращення ситуації в районі щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками, покращення умов праці на робочих місцях підприємств, забезпечення працівників якісними засобами індивідуального захисту.

Захід завершився урочистостями. Голова Миколаївської районної державної адміністрації Алла Воробйова нагородила Володимира Миряна  подякою за багаторічну сумлінну співпрацю, високий професіоналізм, відповідальність та наполегливість під час виконання службових обов’язків.