gov.ua Державні сайти України
Пошук

Спеціалісти Полтавського управління Держпраці обговорили основні питання у сфері трудових відносин

13 листопада 2015

untitled_copy12 листопада фахівці Управління Держпраці у Полтавській області провели семінар в інформаційно-консультаційному центрі Полтавського обласного центру зайнятості. Участь у заході взяли представники підприємств, установ і організацій різних форм власності регіону.

 Під час семінару обговорили питання порядку звільнення і працевлаштування найманих працівників, про їх соціальний захист, проаналізували типові помилки, які допускають працівники кадрових служб у наказах щодо прийняття та звільнення з роботи працівників. Крім того, фахівці Держпраці роз’яснили присутнім основні вимоги до роботодавця щодо забезпечення ним безпечних умов праці на підприємстві та обговорили питання відповідальності керівника підприємства за порушення нормативних актів з охорони праці.

На Полтавщині такі інформаційні заходи відбуваються у разі заявлених роботодавцями питань та у рамках Угоди про співробітництво між Управлінням та обласним центром зайнятості.

Довідка

3 вересня 2015 року Полтавське управління Держпраці та обласний центр зайнятості підписали Угоду про співробітництво у сферах промислової безпеки та охорони праці, контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

Основною метою Угоди є прийняття та проведення спільних заходів, які сприятимуть реалізації головного принципу державної політики у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.