gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: урочисте нагородження переможців I етапу конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

19 квітня 2019

Вже котрий рік поспіль, за ініціативою журналу «Охорона праці» та підтримки Державної служби України з питань праці, Головне управління Держпраці у Харківській області організовує та проводить I етап конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Цей конкурс приурочений до Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається щорічно 28 квітня, та в цьому році проводиться під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

18 квітня відбулось урочисте нагородження переможців першого етапу конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

На святі, яке відбулося на «Харківській бісквітній фабриці», були присутні начальник ГУ Держпраці Володимир Рожанський, заступник начальника Олена Петренко та начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Дмитро Гринь, генеральний директор «Харківської бісквітної фабрики» Алла Коваленко,  заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Печура, заступник голови Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Волков та начальник відділу з профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області Віктор Кравченко, представники колективу «Харківської бісквітної фабрики», навчальних закладів Харківщини, батьки та звісно самі конкурсанти.

У привітальному слові до учасників події Володимир Рожанський зазначив: «Кожна дитина це майбутній працівник або роботодавець. Такий конкурс, як конкурс дитячого малюнка став вже традиційним. Мета його – це розуміння з дитячого віку, що саме головне це життя людини, її здоров’я та безпека праці».

У цьому році за результатами журі Всеукраїнському конкурсу перше місце у першій групі посів Михаіл Колєсніков, учень Харківської ЗОШ № 115. Михаіл поїде до міста Київ для урочистого нагородження, яке відбудеться 26 квітня. Вже третій рік поспіль представник Харківщини займає перше місце у першій віковій групи у Всеукраїнському етапі конкурсу. Це вже стало гарною традицією

Також слід відзначити трьох конкурсантів, які вже займали призові місця у минулому році. Це Данііл Прилуцький, Єлизавета Семенова та Марія Лукінова. Хочеться побажати, щоб це стало гарною звичкою, а в наступному році вони стали переможцями у Всеукраїнському конкурсі.

Під час заходу діти отримали грамоти, подарунки та солодощі. Після урочистої частини переможців, батьків та вихователів чекав солодкий стіл, під час якого відбулася демонстрація старовинної упаковки продукції та різноманітних яскравих етикеток.

Після чого гостям було проведено екскурсію по виробництву, де діти ознайомилися з технологією та процесом створенням солодощів – від виготовлення начинки до упаковки. В повний захват дітей привів творчий процес, який відбувався в бісквітному цеху.

Потім всі вирушили до галереї на виставку, де побачили малюнки інших дітей Харківщини.

Нагадаємо ще раз наших переможців:

        – перша група – автори робіт віком від 6 до 10 років:

     І місце        – Ганзера Андрій, Харківська ЗОШ №95;

     ІІ місце       – Прилуцький Данііл, Харківський ліцей №107;

    ІІІ місце      – Колєсніков Михаіл, Харківська ЗОШ №115;

        – друга група – автори робіт віком  від 11 до 14 років:

    І місце        – Семенова Єлизавета, Харківська ЗОШ №74;

    ІІ місце       – Жабська Анна, Ізюмська гімназія №1;

    ІІІ місце      – Кондратенко Марія, Ізюмська ЗОШ №10;

      – третя група – автори робіт  від 15 до 18 років: 

   І місце        – Лукінова Марія, ОКЗ «Харківське художнє училище»;         

  ІІ місце      – Дроботова Крістіна, Харківський ліцей №107;

  ІІІ місце      – Ворошилова Аліна, Ізюмська ЗОШ №5.