gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: у прямому ефірі про гострі питання, які стоять перед світом та Україною у сфері охорони праці

16 квітня 2019

16 квітня 2019 року глядачі телеканалу Миколаїв дізналися про причини, що спричиняють травмування та профзахворювання працівників під час виконання  трудових обов’язків, ситуацію, яка склалася у світі, а також про заходи, які здійснюються на Миколаївщині у напрямі захисту та  реалізації громадянами своїх трудових прав.

Яна Скуратовська, перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області, повідомила, що Україна разом з іншими  членами Міжнародної організації праці серйозно ставиться до змін у сфері охорони праці, які відбуваються в результаті розвитку технологій та демографічних змін. Тому цьогоріч під девізом Дня охорони праці в Україні «Безпечне та здорове майбутнє праці» проводиться активна робота  орієнтована на безпосередньо на людину. У своїй роботі посадові особи Управління Держпраці фокусуються на кожну окрему  групу населення, зокрема на роботодавців, працівників, молоде покоління, що підростає. Так, громадянам, починаючи змалечку, прищеплюється культура охорони праці, пріоритетність навчання і постійного розвитку протягом всього життя у цьому напрямку.

Також, телеглядачі отримали запрошення на заходи, які проводяться на Миколаївщині  в рамках відзначання Дня охорони праці, зокрема нагородження переможців лауреатів регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», інтелектуальну гру серед вихованців ліцеїв Миколаївщини та інші.