gov.ua Державні сайти України
Пошук

Круглий стіл: подолання ізольованого викладання навчальних предметів, формування підґрунтя співпраці з роботодавцями

15 квітня 2019

У Миколаївському міжрегіональному інституті розвитку людини ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» відбувся круглий стіл «Забезпечення сталого розвитку економіки України: аспекти інтеграції освіти, науки та підприємництва». Захід пройшов в рамках ІІІ Освітнього форму «Молодь як ресурс модернізаційної стратегії держави».

Участь з заході взяли представники органів виконавчої влади, великих підприємств Миколаївщини, мас-медіа, міжнародних організацій. Управління Держпраці у Миколаївській області представила Яна Скуратовська, перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час засідання круглого столу обговорювалися питання щодо формування інклюзивного, всеосяжного характеру вищої освіти, підвищення якості й актуальності вищої  освіти, забезпечення конкурентоспроможності випускників на ринку праці впродовж усього трудового життя, реалізації структурних змін у регіоні, направлених на підвищення рівня зацікавленості молоді.

У процесі дискусії було наголошено на проблематику  працевлаштування випускників, які пройшли інклюзивне навчання та  визначено необхідність формування сприятливого середовища для реформування кадрової політики на  підприємствах, в установах та закладах, наявні можливості співпраці зі студентами та випускниками вишів. Також, в обговорені було акцентовано увагу на перевагах офіційного працевлаштування.