gov.ua Державні сайти України
Пошук

Заклади оздоровлення та відпочинку Херсонської області готуються до курортно-туристичного сезону

15 квітня 2019

В рамках проведення заходів до Дня охорони праці в Україні, який цьогоріч має гасло «Безпечне та здорове майбутнє праці», в Генічеській районній державній адміністрації проведено нараду з питань підготовки та проведення курортно-туристичного сезону 2019 року.

Участь у нараді взяли начальник Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Херсонській області Володимир Скрипнюк, керівники та власники оздоровчих закладів міста та району, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та служб району.

Під час наради були обговорені заходи щодо організації безпечного відпочинку. Керівники обласних та міських служб нагадали присутнім вимоги щодо санітарно-епідеміологічного забезпечення в санаторно-курортних і оздоровчих установах в літній період та техногенної і протипожежної безпеки в оздоровчих закладах. Говорили про організацію безпечного відпочинку на пляжах міста, їх підготовку і благоустрій, а також обстеження пляжів.

Так, в свою чергу начальник Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Херсонській області Володимир Скрипнюк наголосив на створенні належних умов по забезпеченню безпеки відпочиваючих, в організації проведення навчань з питань охорони праці керівників та відповідальних посадових осіб оздоровчих закладів, оформлення декларацій та дозволів на роботи підвищеної небезпеки та запобіганню нещасних випадків під час курортно-туристичного сезону, надання медичної допомоги відпочиваючим, легального працевлаштування найманих працівників, дотримання норм трудового законодавства щодо оплати праці, використання праці неповнолітніх.

«Саме керівники оздоровчих закладів несуть персональну відповідальність, якщо персонал не знає і не дотримується правил з охорони праці, в тому числі правил  гігієни праці. Керівники відповідають за допуск до обслуговування дітей працівників при наявності особової медичної книжки і заліку із гігієнічного навчання», – наголосив він.