gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Ніжині відпрацьовано ситуацію ліквідації умовного витоку газу

11 квітня 2019

У Ніжині у рамках місячника безпечного використання газу в побуті бригадою АДС Ніжинської дільниці управління експлуатації ПАТ «Чернігівгаз» були проведені тренувальні заняття за темою «Дії персоналу АДС при запаху газу у дворі житлового будинку» в умовах, наближених до реальних.

Захід проводився за участю посадових осіб Управління Держпраці у Чернігівській області.

У ході заняття з ліквідації умовного витоку побутового газу був відпрацьований алгоритм дій аварійної бригади відповідно до вимог Плану локалізації та ліквідації аварій в газовому господарстві.

Присутній під час проведення заходу представник Управління Держпраці у Чернігівській області у рамках проведення навчання поставив працівникам аварійно-диспетчерської служби низку контрольних запитань щодо правильності та своєчасності аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах системи газопостачання, а також перевірив комплектацію спеціалізованого автомобіля аварійно-диспетчерської служби згідно з переліком оснащення аварійних автомобілів, які затверджуються газорозподільним підприємством.

За результатами контрольного опитування було відзначено високий рівень професійної підготовки, злагодженості дій бригади аварійно-диспетчерської служби, оперативність ліквідації умовної аварійної ситуації.