gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Хмельницькому виявили підпільний взуттєвий цех з іноземцями-нелегалами

08 квітня 2019

4 квітня, в рамках проведення операції «Мігрант», у Хмельницькому виявлено підпільний цех із виготовлення взуття, де працювали іноземці-нелегали.

Зокрема, під час інспекційного відвідування інспекторами праці Управління Держпраці у Хмельницькій області з’ясовано, що місцевий підприємець в приміщенні незакінченої новобудови влаштував підпільний цех із виготовлення взуття, де працювали 8 працівників, в тому числі іноземні громадяни, без будь-якого оформлення трудових відносин.

Управлінням Держпраці складено акт про інспекційне відвідування, в якому зазначені порушення законодавства про працю. У разі підтвердження інформації, а саме використання праці працівників без укладання з ними трудових договорів (контрактів) роботодавцю, відповідно до статті 265 КЗпП України, за кожного неоформленого працівника загрожує штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Також, за інформацією ГУНП власника цеху притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.204 – порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) КУпАП.

Інформаційно:

З 16 березня по 31 травня Управління Держпраці у Хмельницькій області, підрозділи Головного управління Нацполіції спільно з Управлінням Державної міграційної служби України в Хмельницькій області та прикордонниками перевіряють законність перебування на території краю іноземних громадян.