gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управління Держпраці у Чернігівській області посприяло погашенню боргів по заробітній платі

04 квітня 2019

Захист трудових прав та інтересів працівників був і залишається одним з головних пріоритетів діяльності Управління Держпраці у Чернігівській області. Особливо це стосується такого напряму як робота зі зверненнями громадян.

З огляду на те, що розгляд звернень є одним з важливих складових діалогу суспільства і влади, оперативне, позитивне та якісне вирішення порушених громадянами питань набуває підвищеної уваги з боку посадових осіб Управління.

Так, у січні цього року до Управління надійшло колективне звернення 36 працівників одного з підприємств текстильної промисловості Чернігівщини стосовно заборгованості по виплаті заробітної плати за три місяці 2018 року, заборгованості з виплати заробітної плати за весь час щорічної відпустки працівникам та заборгованості з виплат при звільненні 23 працівників.

Інспектори праці провели інспекційне відвідування підприємства, у ході якого виявили низку порушень: вимог частин 1 і 4 статті 115 КЗпП України, частини 1 статті 24 Закону України «Про оплату праці», статті 21 Закону України «Про відпустки» і частини 1 статті 116 КЗпП України. Загальна сума заборгованості, виявленої інспекторами, становила 3 019 500 гривень.

За результатами інспекційного відвідування керівнику підприємства винесено припис про усунення виявлених порушень, матеріали направлено за ознаками злочину, передбаченого статтею 175 Кримінального кодексу України, до Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області для прийняття відповідного рішення. Крім того, постановою уповноваженої особи Управління Держпраці у Чернігівській області на підприємство було накладено штраф у розмірі 12 519 гривень, який сплачено у встановлені терміни до державного бюджету.

У підсумку проведеної роботи, за даними державної статистичної звітності, станом на 01.03.2019 заборгованості, зазначені у колективному зверненні працівників, були погашені підприємством у повному обсязі.