gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: роботодавець маскував трудові відносини під цивільно-правові

01 квітня 2019

Інспекторами Головного управління Держпраці у Херсонській області проведено інспекційне відвідування комунального підприємства, яке займається збиранням безпечних відходів.

При здійснені інспекційного відвідування встановлено, що на комунальному підприємстві виконують роботи працівники, з якими укладені цивільно-правові угоди, що мають ознаки трудових договорів.

Так, роботодавець допустив до роботи 4 працівників без укладення трудового договору та повідомлення до Державної фіскальної служби про прийняття їх на роботу.

Головне управління Держпраці у Херсонській області нагадує!

Відповідно до ч. 2 ст. 265 КЗпП за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) суб’єкти господарювання несуть відповідальність у вигляді штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Згідно із ухваленим Законом «Про Державний бюджет України на 2019 рік» мінімальна заробітна плата у 2019 році становитиме 4173 грн, а отже штраф за кожного неоформленого працівника – 125 190 грн.