gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дотримання законодавства про охорону праці – роз’яснювальна робота та консультації державних інспекторів ГУ Держпраці у Харківській області

29 березня 2019

Державні інспектори Головного управління Держпраці у Харківській області продовжують проводити зустрічі, семінари, консультації для працівників підприємств Харківщини.                               

Відділом нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку  на виконання п. 1.14 рішення Колегії Державної служби України з питань праці № 1 від 14 лютого 2019 року та з метою подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері дотримання законодавства про охорону праці, створення на піднаглядних підприємствах безпечних умов праці було організовано та проведено  семінар-наради з працівниками ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» філія «Ізюмський комбінат хлібопродуктів», на підприємствах регіональної філії «Південна залізниця», з колективом Харківської філії ПАТ «Укртелеком» на тему: «Організація безпечного виконання робіт на висоті».

Протягом зустрічі інспекторами наголошено, що під час організації робіт на висоті слід враховувати, що основними небезпечними виробничими факторами виконання цих робіт є падіння працівника або падіння предметів. Супутніми факторами можуть бути пожежна небезпека, дія електричного струму, підвищені рівні запиленості, загазованості повітря, шуму, несприятливі кліматичні умови тощо.  Також відділом продовжуються семінари на підприємствах дорожньої галузі.

Проведено семінари з представниками філій «Нововодолазьке ДЕП» та «Чугуївське ДЕП» дочірнього підприємства «Харківський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» на тему: «Безпечне виконання робіт з ремонту автомобільних доріг».

Відділом нагляду в машинобудуванні та енергетиці був проведений семінар у структурних підрозділах з працівниками служби охорони праці, філії Теплоелектроцентраль-3 та Слобідської філії КП «Харківські теплові мережі». Темою семінару стала : «Превентивні заходи щодо зменшення виробничого травматизму на виробництві». Під час проведення заходу було звернено увагу на виконання нормативно-правових актів з охорони праці.