gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Кременчуці пройшов дводенний семінар з проблемних питань застосування положень Технічного регламенту пересувного обладнання, що працює під тиском

29 березня 2019

У місті Кременчук на базі ДП «Український науково-дослідний інститут вагонобудування» пройшов семінар з проблемних питань застосування положень Технічного регламенту пересувного обладнання, що працює під тиском, затвердженого постановою КМУ від 04.07.2018 року №536, для фахівців, які здійснюють державний ринковий нагляд. Участь у роботі семінару взяв заступник Голови Державної служби України з питань праці Ігор Шумелюк, начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Державної служби України з питань праці Сергій Бабенко, начальник Управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак, фахівці з ринкового нагляду  управлінь Держпраці у Харківській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях, Держпродспоживслужби в Полтавській області та Державної екологічної інспекції Центрального округу.

Під час вступного слова Ігор Шумелюк наголосив присутнім на важливості таких зустрічей, адже системний підхід у роботі фахівців з ринкового нагляду сприятиме запровадженню ефективного механізму вирішення проблемних питань, які ставить перед ними сьогодення.

Сергій Бабенко також додав, що актуальність таких семінарів обумовлена необхідністю постійного вдосконалення знань фахівців, які здійснюють державний ринковий нагляд. Він ознайомив слухачів з правовими та організаційними засадами впровадження Технічних регламентів, а також нововведеннями у законодавстві технічного регулювання у 2018 році.

Представники ДП “Український науково-дослідний інститут вагонобудування” підняли питання оцінки відповідності пересувного обладнання, що працює під тиском, її процедуру, а також застосування модулів оцінки відповідності та її результатів.

У ході другої частини семінару начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Полтавській області Ірина Зоріна та фахівці відділу ознайомили присутніх з роботою відділу, процедурою проведення перевірок з ринкового нагляду, а також звернули увагу присутніх на проблемних питаннях, які виникають у полтавських наглядовців під час перевірок. В свою чергу, спеціалісти управлінь Держпраці з інших областей та фахівці Держпродспоживслужби в Полтавській області поділились досвідом своєї роботи: проведення контрольних заходів з ринкового нагляду, приклади судової практики, порядок відбору зразків продукції для дослідження її якості та багато інших питань.

Підсумовуючи дводенну роботу учасників семінару, Сергій Бабенко наголосив на важливості постійного проведення інформаційних заходів з питань ринкового нагляду, акцентував увагу присутніх на основних вимогах технічних регламентів, що застосовуються до продукції, правових аспектах при здійсненні перевірок.