gov.ua Державні сайти України
Пошук

Підсумки 2018 року щодо дотримання трудових та соціальних гарантій на Миколаївщині

29 березня 2019

28 березня 2019 року відбулося засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, на якому було підбито підсумки роботи органів та установ соціального захисту населення області у 2018 році та визначено пріоритетні напрями діяльності на 2019 рік.

Зазначимо, що в рамках колегії відбулась виставка партнерів, робота яких направлена на забезпечення соціальних прав громадян.  Інформацію про діяльність управління Держпраці у Миколаївській області презентувала Яна Скуратовська, перший заступник начальника управління. Під час презентації учасників виставки додатково інформували про девіз Всесвітнього дня охорони праці визначеного на 2019 рік та запрошували приділити увагу роботам учасників конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».

Доповідачі під час колегії зазначали, що рівень соціального забезпечення та рівень дотримання соціальних гарантій населення залежить від наповнення бюджетів. У 2018 році ситуація в системі праці та зайнятості в області показує на зменшення кількості безробітних громадян. Люди успішно реалізують свій трудовий потенціал. Рівень середньої заробітної плати на Миколаївщині зафіксовано у розмірі  значно більше  мінімального, а саме 8162 гривні.

Присутнім було відмічені позитивні тенденції у наповненні бюджетів всіх рівнів. Зазначені зміни відбулися завдяки не лише децентралізації, а й роботі інспекторів праці Держпраці та органів місцевого самоврядування. Робота направлена на легалізацію доходів та зайнятості населення дає свої плоди. Необхідно зазначити, що з метою забезпечення соціальних та трудових гарантій населення вже 11 органів місцевого самоврядування визначилися з посадовими особами, на яких покладено повноваження інспектора праці.

Робота у соціально-трудовій сфері на Миколаївщині триває з різних боків. Крім державних органів у ній активно беруть участь профспілки та об’єднання роботодавців.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко окремо визначив свою позицію щодо соціального захисту населення Миколаївщини. «Пріоритетом для Миколаївської облдержадміністрації є життя людей», – сказав Олексій Савченко.